На засіданні круглого столу

2015-11-19

19.11.2015 року відбулося засідання круглого столу на тему: «Гайдамацький рух у світлі нових історичних досліджень» в с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району в «Спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів», в якому брали участь учні 9-11 класів, слухачі шкільних районних відділень МАН України Київської області.

Учні Перемозького НВК Гоменюк Анастасія та Ткаленко Альвіна на чолі із вчителем історії Бондарчук Л.Л. взяли участь у засіданні цього столу.

На засіданні виступив Є.В.Букет, член правління Національної спілки краєзнавців України, який видав понад 10 збірок, що стосувалися українського краєзнавства. Науковець представив нову книгу «Іван Бондаренко», у якій розповідав про добу Коліївщини, про нові результати досліджень. З його доповіді ми дізналися про нові нюанси небайдужості людей до історії свого народу, про невтомну працю, про участь у науково-дослідницькій роботі.

Також виступав науковець, директор видавництва історичної літератури «Стікс», з доповіддю про особливості українських земель в період Гайдамацького руху. Науковець акцентував увагу на ставлення інших держав щодо українських земель.

Виступала Петровська Т.А., яка підвела підсумки науково-дослідницьких робіт МАН за минулий рік, розповіла про оформлення даних робіт та акцентувала увагу на цікавості тем з історії України при написанні робіт. Також до виступу була запрошена працівник Боярського краєзнавчого музею, яка розповідала про діяльність музею та запрошувала всіх бажаючих відвідати даний заклад. Слово було надано трьом учням з навчальних закладів, які представляли свої дослідницькі роботи.

Атмосфера у залі не залишила байдужими учасників і слухачів. І, маємо надію, що в серцях присутніх загорілась іскра небайдужості, доброти і праці на благо України.

Кiлькiсть переглядiв: 96

Коментарi