До Дня писемності

2015-11-09

/Files/images/Фото1092.jpg

9 листопада – день української писемності. Цього дня в Перемозькому НВК проведений усний журнал «Свято слов’янської писемності». Ведучі – старшокласники Шевчук Дмитро та Бизова Єлизавета розповіли про українця, який відмовився бути бідним, видатного бізнесмена і мецената Петра Яцика. Учні разом із ведучими подорожували життєвим шляхом селянського сина з України, який став на канадській землі мільйонером. Затамувавши подих слухали розповідь про те, як Петро Яцик сягнув вершин успіху та благополуччя, здолавши чимало несприятливих для нього обставин. Адже судилося йому в двадцять сім років починати в чужому краю своє життя заново, як мовиться з чистої сторінки. І не мав він тоді нічого, крім власних рук та світлої голови.

Ставши видатним бізнесменом, він водночас став і великим меценатом. Ні на мить не забував свою неньку – Україну. Так і писав: «Отак і живу між двома світами». Його ім’я носить Міжнародний конкурс знавців української мови, яким зараз опікується одна з трьох доньок Надія Яцик. Учні мали змогу розглянути ілюстрації, фото та книжки М.Слабошпицького» «Українець, який відмовився бути бідним» і «Меценат, який не відмовився бути українцем».

І не випадково в день української писемності стартував ХVІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика.

Ведучі з учнями 6 класу наголосили на найважливішій події в житті нашої держави. Це час, коли з’явилося слово, народилася наша мова, те диво, без якого не існував би наш народ, країна, нація, бо:

«Що без мови є народ?»

І полилося з дитячих вуст слово про мову, яка зазнала гоніння, переслідування, а зараз вона живе, квітне і вдосконалюється.

А закінчився захід піснею «Українська мова» у виконанні учнів 6 класу, яких підготувала вся шкільна родина./Files/images/Фото1086.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 313

Коментарi