В бібліотеці Ярослава Мудрого

2020-03-04

/Files/images/20200304_164735.jpg

Пощастило учням-старшокласникам разом зі /Files/images/20200304_134641.jpgсвоїми наставниками торкнутися серцем сивої давнини українського народу, відвідавши філію Національної бібліотеки Ярослава Мудрого.

Теплим подихом нашої історії віяло з усіх куточків сучасної бібліотеки. Привітно і дружелюбно на порозі приміщення зустріла нас співробітниця музею, історик за фахом, Олена Дмитрівна Погонець. Розповіла про історію створення бібліотеки, цим самим давши можливість збагатити знання відвідувачів. Потім учнів познайомили з рідкісними виданнями. З цікавістю діти розглядали Напрестольну (факсимільну) Євангеліє, вага якої 9 кг. Також зацікавили видання «Енеїда», «Історія України». Захоплення викликали мініатюрні книжечки. Про їх видання розповіли співробітники музею.

Екскурсія музеєм продовжилася у відділах. Відвідувачі побували у відділах каталогів: українською та іноземною мовами. Також на власні очі побачили створення електронних книжок за допомогою спеціального пристрою, яким займається оцифрувальний відділ.

Потім усіх запросили до актової зали бібліотеки на засідання Шевченкознавчих бібліотечних студій. Відбулася презентація книжки «Тарас Шевченко та дворянські родини», над якою працювала група людей Національного музею Тараса Шевченка.

Світ побачили, на жаль, тільки 300 примірників.

Цікаву розповідь почули всі присутні про створення книжки, цікаві факти з життя Тараса Шевченка, його зв'язок з дворянськими родинами та їхній вплив на творчість генія з уст завідуючого філією меморіального музею Шевченка, кандидата історичних наук Мирона Гордійчука. Також про Шевченка доповнили розповіді дослідників творчості Тетяни Калініної та Ольги Косинської.

Учасники навчального процесу із захопленням передивилися фрагменти «Сповіді», де роль Варвари Рєпніної зіграла акторка Галина Стефанова та мали можливість поспілкуватися з нею.

Захоплюючу і цікаву презентацію підготувала заступник директора Національного музею Тараса Григоровича Шевченка Чуйко Тетяна Павлівна, за фрагментами якої відвідувачі подорожували Шевченківськими стежками.

Доброзичливі працівники музею наголошували дітям, що книжка – це найцінніший скарб у житті кожної людини, тому кожен повинен торкатися її сторінок, здобуваючи знання, поповнюючи словниковий склад, відкриваючи нове, незвідане і цікаве.

/Files/images/20200304_141358.jpg

/Files/images/20200304_134344.jpg


/Files/images/20200304_142036.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 245

Коментарi