Презентація книги "Осінь..."

2019-12-06

/Files/images/IMG-5c8acad675662b8a31c0d05a8dcdabbc-V.jpg

ОСІНЬ…

Знову осінь наступила,

Листя все позолотила,

Завітавши у наш сад.

Сіє вітер листопад…

Такими рядками розпочинається вірш Надії Григорівни Красножон, поетеси с.Перемога, «Осінь». Під цією ж назвою днями побачила світ ще одна її збірка поетичних творів, на презентації якої пощастило бути присутніми і учням Перемозького НВК.

Треба нагадати, що не так давно ми мали честь бути слухачами поетичних рядків Надії Григорівни на презентації збірок віршів «Навколишній світ» у 2016 році та «Букет» у 2017 році. А ще раніше, у 2008 році, вийшла друком перша збірка - «Межа».

У теплій, затишній залі територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян с. Перемога, де проживає Надія Григорівна, зібралися друзі, колеги, благодійники та шанувальники творчості поетеси.

Привітати поетесу приїхали Ірина Лутай, директорка благодійного фонду "Наша Перемога» та Тетяна Іванчук, поетеса, в минулому колега Надії Григоріївни по Літературній спілці. Доречі, пані Тетяна працювала з рукописами збірок для підготовки матеріалів до друку.

Живе слово Надії Григорівни (поезії «Донбас», «Павло Шеремет») вражало глибиною емоційної напруги, силою духовних і моральних випробувань, людяністю, великим патріотизмом, турботою про майбутнє України.

З уст здобувачів освіти лунали вірші, що дзвенять болем за долю Вкраїни, її майбутнє («Війна на Сході України», «Благаємо, живи!»), за наших героїв – земляків, які загинули на Сході («Денис Попов»). Цей чистий передзвін неможливо було не почути і не відчути. Бо Україна для поетеси – над усе.

Вірші про рідний край, красу природи, кохання… Кожне слово – виважене. Кожна сторінка її – правдива. Та почуття, вилиті у віршах, живуть тепер власним життям. Візьміть до рук книжку, розгорніть – і почуття ці заграють на струнах вашої душі. І завібрує вона в унісон з іншою. І відчуєте ви трем тиші…

Читаючи твори Надії Григорівни, ми ще більше розуміємо і відчуваємо красу і неповторність рідної землі, вчимось розуміти найголовніше – добро наших сердець, чесна праця й благородні діяння ніколи не пропадуть марно, бо вони є найдорожчими людськими цінностями.

На завершення зустрічі запальними українськими піснями, щирим добрим словом прийшли привітати поетесу односельчани - учасники фольклорного ансамблю «Ядлівчанка».

/Files/images/IMG-f9d2df78a35c718ba0883b33158a1dec-V.jpg

/Files/images/IMG-9c3c52f17d16d58c8df880d76b49a7a2-V.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 215

Коментарi