Образу хліба вклонімося

2014-12-18

«Хліб – усьому голова» , - говорить народна мудрість, яка надихнула на проведення ряду виховних заходів про хліб в початкових класах.

«Цікаво, як же утворюється борошно?» - запитали наймолодші. І розпочалася велика подорож до маленької скибочки хліба. Учні зазирнули до скарбнички народної творчості: збирали прислів’я, приказки, легенди, загадки та ділилися своїми знахідками з іншими. Стали справжніми декламаторами віршів українських письменників.

Та найцікавіше було попереду. Нас запросив до себе в гості господар фермерського господарства «Вікторія» Рябоконь Володимир Петрович. З посмішкою радо зустрів учнів робітник господарства Крапивний А.О., який і провів екскурсію по шляху від маленької зернинки до готового мучного виробу.

Спочатку зробили огляд техніки, яка задіяна у посіві, зборі зерна. Показав, як зерно відокремлюється від насіння бур'янів. Новинкою було для всіх пристрій, яким вимірюється вологість зерна. Всі бажаючі мали змогу пройти вагову та зважитися. Та найбільше захопило дітей виготовлення кукурудзяних паличок.

На закінчення нашої подорожі була зустріч з працівником кухні Боковою Л.С. вона гостинно пригостила всіх смачною випічкою. З хорошим настроєм, з чудовими емоціями і новими знаннями учні повернулися до НВК, продовжуючи обговорювати все нове.

Ніхто не залишився осторонь від участі в яр марці «Запашна паляниця». Смакували чудовими виробами всі бажаючі: учні старшої школи, працівники, батьки та гості.

Підводячи підсумки декади, вияснилося, що жоден учень не був байдужим. Активними учасниками були: Шевчук Артем, Зікій Богдана, Рихлик Дарина. Мотруніч Вєроніка, Семекліт Вікторія, Даренська Вікторія, Христолюбська Марія, Степова Іванна, Васильчук Максим, Чайло Єлизавета, Богдан Ярина, Ярмольчик Дар'я, Чайло Іван, Дяченко Марія. Всі отримали для себе щось новеньке, цікаве та незабутнє. А головне – ще раз пройшли стежинкою маленького зернятка та нагадали про важливість поважного, бережливого ставлення до хліба

Кiлькiсть переглядiв: 240

Коментарi